Patlıcanları ve kabakları yıkayıp küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcan ve kabakları kızartın. Maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber serpip ateşten alın.
Sarımsakları ezin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Margarini başka bir tavada eritin. Sarımsak, domates, tuz ve salçayı ekleyip kısık ateşte hafif koyulaşıncaya kadar pişirin.
Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Kızarmış patlıcan ve kabaklı karışımı makarnaya ekleyin. Hazırladığınız domatesli sosu da ilave edip harmanlayın. Üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Şefin Yorumu :
SAĞLIK DEPOSU!
Karbonhidrat, vitamin, mineral ve lif açısından zengin bir yemek. Protein içeren peynir veya et eşliğinde servis yapılırsa komple bir öğün olabilir.