Linguni Al Tartufo (Yer Mantarlı Linguine)
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevdikleriniz için mükemmel bir yemek hazırlamaya ne dersiniz? Buğday irmiği ve yumurtadan yapılan uzun telli makarnaya, İtalyanca'da linguni denir. Ülkemizde de özellikle büyük marketlerde bulabileceğiniz linguni makarnasını, trüf mantarı, krema ve parmesan peyniri ile zenginleştirebilirsiniz.

Linguni Al Tartufo (Yer Mantarlı Linguine) Tarifi İçin

Malzemeler

Linguni Al Tartufo (Yer Mantarlı Linguine)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tereyağını oda sıcaklığına getirip içerisine 2 gr trüf mantarı rendeleyin ve özleşmesi için karıştırın. 
  2. Daha sonra tekrar dolaba koyup katılaştırın. 
  3. Haşladığınız makarna suyundan 2 kepçe suyu tavaya alıp tuz ekleyin ve önceden hazırladığınız tereyağını suyun içerisine ekleyin. 
  4. Sonrasında kremanızı ekleyip 1 dakika kadar kaynatın. 
  5. Sonra makarnayı ekleyin. 
  6. En son parmesan peynirinizi rendeleyerek ekleyin ve karıştırın. 
  7. Servis tabağına alıp üzerine kalan taze trüf mantarını rendeleyerek servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pilav ve Makarna Tarifleri Makarna Tarifleri Ana Yemek Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Ispanaklı gnocchı
Amatriciana soslu spagetti
Yufki
Pesto soslu gnocchi
Spagetti Napoliten
Yoğurtlu Makarna