Fırın makarnayı dişe gelecek şekilde haşlayın ve suyunu süzün. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip karıştırın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Kıyılmış soğanı ve dolmalık fıstığı ilave edip soteleyin. 2-3 dakika sonra ıspanağı ilave edip pişirin. Kremayı, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Sos için tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Un ilave edip kavurun. 2.5 su bardağı sütü ekleyip muhallebi kıvamında pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Makarnayı beşamel sos ile karıştırın. Makarnanın 1/3`ünü yağlanmış fırın kabına yayın. Yarım su bardağı kaşar peynirini serpin. Ispanak harcının yarısını üzerine ekleyin. Kalan fırın makarnanın yarısını üzerine yayın. Yarım su bardağı kaşar peynirini serpin. Kalan ıspanaklı harcı makarnanın üzerine yaydıktan sonra kalan makarnayı ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Kalan kaşar peynirini üzerine ekleyip yayın ve tekrar fırına verip kızarıncaya kadar pişirin. Pastırmaları küp şeklinde doğrayıp tavada hafif kızartın. Fırından çıkardığınız makarnanın üzerine serpin. Servis yapın.