Enginarlı Makarna
Selin Hıdır
441 Tarif       0 Takipçi
Enginarlı Makarna
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Enginarın eşsiz aromasıyla zenginleşen bu özel makarna tarifi, hem hafif hem de lezzetli bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenek! Kremsi dokusu, parmesan peyniriyle birleşen enfes sosu ve taze baharatlarla tamamlanan bu makarna, sofranıza Akdeniz mutfağının en güzel dokunuşlarını getirecek. İşte Enginarlı Makarna tarifi:

Enginarlı Ve Zeytinli Tavuk tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Enginarlı Makarna kaç kaloridir?

Bir porsiyon Enginarlı Makarna 350 kaloridir.

Enginarlı Makarna Tarifi İçin

Malzemeler

Enginarlı Makarna

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bol tuzlu kaynar suda makarnayı al dente kıvamında haşlayın. Haşlama suyundan 1 çay bardağı ayırıp süzün.
  2. Enginarları limonlu suda bekletin, ardından küçük parçalar halinde doğrayın.
  3. Bir tavada zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin.
  4. Enginarları tavaya alıp birkaç dakika kavurun. Üzerine su ekleyerek kısık ateşte 5-7 dakika pişirin.
  5. Kremayı ekleyip karıştırın ve birkaç dakika kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin.
  6. Haşlanmış makarnayı ve ayırdığınız makarna suyunu sosun içine ekleyin, iyice karıştırın.
  7. Limon suyunu ve rendelenmiş peyniri ekleyin, karıştırarak ocaktan alın.
  8. Enginarlı makarna servise hazır üzerine ince doğranmış maydanoz serperek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Makarna servisi sırasında üzerine ekstra rendelenmiş parmesan veya eski kaşar ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
  • İnce kıyılmış taze fesleğen, maydanoz veya dereotu ile süsleyerek makarnanıza ferah bir aroma katabilirsiniz.
  • Servisten önce birkaç damla taze limon suyu ve kaliteli zeytinyağı gezdirerek yemeğe ekstra tazelik katabilirsiniz.
  • Kıtır kıtır bir baget ekmeği veya sarımsaklı ekmek ile sunarak yemeğinize ekstra keyif katabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Taze enginar kullanıyorsanız, kararmasını önlemek için doğradıktan sonra limonlu suda bekletin. Konserve veya dondurulmuş enginar da kullanabilirsiniz.
  • Makarnayı al dente (hafif diri) haşlamak, sosu içine daha iyi çekmesini sağlar. Haşlama suyundan bir miktar ayırarak sosun kıvamını ayarlayabilirsiniz.
  • Karabiber, pul biber ve az miktarda muskat rendesi ekleyerek yemeğe daha derin bir tat katabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Pilav ve Makarna Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Ispanaklı Lazanya
Pastitsio
Tavuklu Fırın Makarna
Kızarmış Ravioli
Noodle Bowl
Pırasalı Makarna