Kırmızıbiberleri yıkayıp kurulayın. Sap ve çekirdeklerini temizleyip çok küçük
küpler şeklinde kesin. Taze soğanı temizleyip kıyın. Arnavut biberinin çekirdeklerini
temizleyip kıyın. Limonun kabuğunu rendenin ince yanıyla rendeleyin. Domatesleri
yıkayıp ortadan ikiye kesin. Zeytinyağını büyük bir tencereye alın. Biber parçalarını
ekleyip kısık ateşte hafifçe yumuşayana kadar soteleyin. Biberler hafifçe
yumuşadığında taze soğan ve domatesi ekleyip sotelemeye devam edin. Bu arada
spagettiyi tuz eklenmiş kaynar suya ekleyip hafifçe diri kalacak şekilde 8 dakika
haşlayın. Süzgece alıp suyunu süzün. Rendelenmiş limon kabuğu, tuz, karabiber ve
kıyılmış Arnavut biberini sosa ekleyip karıştırın. Suyunu süzdüğünüz spagettiyi
sosa ilave edip iyice harmanlayın. Fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak
servis yapın.