- Kuşkonmazları orta ateşte zeytinyağında pişirin. Hafif yumuşamaya başlayınca taze soğanları ekleyin.
- Bıldırcın yumurtalarını kaynayan suya atarak 4 dakika haşlayın. Haşlanan yumurtaları sudan çıkarın.
- Sosu için, gerekli olan bütün malzemeleri karıştırın. Kuşkonmazları ve taze soğanları bir servis tabağına alın.
- Üzerine kabuklarını soyup ikiye kestiğiniz yumurtaları yerleştirin ve sosu üzerinde gezdirin.
- Yumurtalı kuşkonmazı, fajita ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Yumurtalı Kuşkonmazın Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarife başlamadan önce kuşkonmazın kabuklarını soyun ve uç kısımlarını bırakın.
- Haşlama suyuna az miktarda tuz ekleyerek pişirme süresini kısaltabilirsiniz.
- Yumurtanın kabuklarını daha kolay soymak için, haşlama işleminin ardından soğuk suda bekletin.
- Hazırladığınız sosu, kuşkonmazı servis edeceğiniz zaman dökün.
1 Porsiyon Yumurtalı Kuşkonmaz Kaç Kaloridir?
Yumurtalı kuşkonmazın bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. Zengin besin değerleriyle sunulan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Düşük kalorili ve lezzetli yemekler için, sebzeli tarifleri deneyebilirsiniz.
Kısa sürede hazırlayabileceğiniz tarifler mi arıyorsunuz? Hafifliği ve lezzeti ile bilinen
pratik yemeklere göz atabilirsiniz.