Yılbaşı Lokması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yeni yıla Sevgili Aydan Üstkanat’ın bu lezzetli lokmaları hazırlamaya ne dersiniz? Yılbaşı sofraları için hazırlanan lokmaların yapımında, yulaf, kaju, chia tohumu ve bal kullanılmaktadır. Tatlandırmak için ayva kullanabilirsiniz. Şeker kullanılmadığı için oldukça sağlıklı bir tatlıdır. Malzemeler hazırsa, yılbaşı lokması yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak yılbaşı kurabiyesi ve yılbaşı pastası tarifini de deneyin.

Yılbaşı Lokması Tarifi İçin

Malzemeler

Kaplamak için

Yılbaşı Lokması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yağ hariç tüm malzemeyi rondoda, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekin.
  2. Karışımı bir kaba alarak tereyağını ekleyin ve birbirini tutan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  3. Eğer yağı az gelirse biraz daha tereyağı ekleyebilirsiniz. Hamuru 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  4. Dinlenen hamurdan küçük parçalar koparın, avuç içinizde yuvarlayarak minik toplar yapın.
  5. Haşhaş tohumu ile Hindistan cevizi rendesini bir kasede karıştırın.
  6. Küçük topları karışımın içinde yuvarlayarak her tarafının kaplandığına emin olun ve yağlı kağıt serili bir tepsiye alarak tekrar buzdolabında dinlendirin.
  7. İyice sertleşen topları servise kadar kapaklı bir kaba alın ve buzdolabında saklayın.
  8. Püf noktası: Tereyağı yerine Hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz. Ancak tereyağı ile yapılanın açık ara daha lezzetli olduğunu belirtmeliyim.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Atıştırmalık Yulaflı Tarifler Yılbaşı Yemekleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları