Yılbaşı Choux Ağacı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Choux hamuru ve glazür ile hazırlanan bu tarif, sofralarında şık bir sunum yapmak isteyenlerin favorisidir. Yılbaşı choux ağacını, çeşitli yılbaşı süsleri ile daha güzel bir hale getirebilirsiniz.

Yılbaşı Choux Ağacı Tarifi İçin

Malzemeler

Choux hamuru için

Glazür için

Süslemek için dekor malzemeleri

Yılbaşı Choux Ağacı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için fırınınızı 190 derece olacak şekilde ayarlayın ve ısıtın.
  2. Su, tereyağı ve tuzu orta boy bir tencere veya sos tenceresine koyup kaynatın. Kaynayan karışımı ocaktan alın ve üzerine un ekleyin ve kavurur şekilde karıştırın. Bir araya gelince kısık veya orta ateşteki ocağa geri alın ve 1 dakika daha kavurarak karıştırmaya devam edin. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. (Bu aşamada, tüm karışımı tencereden alıp bir yağlı kağıda koyabilir ve bir sptaula yardımı ile kavurma işleminize ocaksız devam edebilirsiniz. Daha hızlı soğuyacaktır.)
  3. Soğuyan karışımı mikser kazanına alın ve orta devirde karıştırmaya başlayın. 
  4. Karıştırmaya devam ederken teker teker yumurtaları ekleyin ve 4.yumurtadan sonra akışkan kıvamda değilse 5. yumurtayı da ekleyebilirsiniz. Karıştırmaya 1 dakika daha devam edin.
  5. Sıkılabilir kıvama gelince, karışımı bir sıkma torbasına alın ve tepsiye arada boşluklar kalacak şekilde sıkın ve fırında üzeri renk alıncaya kadar pişirin.
  6. Dekor için üçgen şeklindeki strafora, hamurların boyutunu da göz önünde bulundurarak kürdanları belirli boşluklar bırakarak saplayın.
  7. Glazür için yumurta beyazını mikserle köpürene kadar 1-2 dakika çırpma ile başlayın. Daha sonra köpüklü görüntüye limon suyunu ilave ederek 1 dakika daha çırpmaya devam edin.  
  8. Bu sırada ayrı bir yerde pudra şekerini bir kaba eleyin ve  karışımın içine belirli aralıklarla ilave ederek 1 dakika süreyle karıştırmaya devam edin.  
  9. Kıvamını anlamak üzere mikseri durdurun ve kaşığı karışımın içine sokup kürdan yardımı ile çizik atın. Çizik 10-15 saniyede kapanıyorsa glazür hazırdır. 
  10. Daha hızlı kapanıyorsa kıvam alması için biraz daha pudra şekeri ilave edin. Hazırladığınız glazüre dilediğiniz renkte bir iki damla gıda boyası ilave edin ve ister spatula ister mikser ile devam ederek karıştırın. 
  11. Hazırladığımız Choux hamurları soğuduktan sonra her birinin bir yüzeyini glazüre batırın ve hazırlamış olduğunuz strafor zeminde kürdanlara saplayarak devam edin. Son olarak boşlukta kalan aralara dilediğiniz süsler ile renk katın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları
Ayva ve kabak çelengi