Yeşil Krep
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltıda sunabileceğiniz kolay krep tarifini de deneyin.

Yeşil Krep Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Yeşil Krep

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Krep malzemesini bir kapta çırpın, kek hamurundan daha sıvı bir hamur elde edin. Katıysa ısırgan otunun suyunu, sıvıysa biraz un ekleyebilirsiniz.
  2. Yanmaz tabanlı tavada birer kepçe alarak tavanın ortasına yavaşça akıtın, tavayı sağa sola hafifçe yatırarak hamuru yayın ve orta ateşte ve çok kısa süre tavada tutarak pişirin.
  3. Süreyi uzatırsanız kreplerin rengi kahverengi olur. Her bir yüzünü yarım dakikadan fazla ateşte tutmayın. Pişen krepleri bir tabağa ikiye kıvırarak koyun.
  4. Önceden blanşe edilmiş ısırgan otunu zeytinyağı ile bir tavada çevirin, sadece ısınması yeterli.
  5. Krepleri bir servis tabağına alın, içine otu ve peynir parçacıklarını koyup fesleğen sos gezdirin. Taze kekik ve taze nane serperek servis edin.
  Püf Noktası
  • Yeşil rengi elde etmek isterseniz ısırgan otu yerine ıspanak kullanabilirsiniz. 
  • Yeşil otları karıştırarak lezzetlini ve aromasını arttırabilirsiniz.
  • Keçi peyniri yerine kaşar ya da tulum peyniri kullanabilirsiniz. 
  • Harcı hazırlarken malzemelerin özdeşleşmesi için blender kullanın.
  • Krep kıvamının doğru bir şekilde tutması için, harcı oda sıcaklığında 1 saat bekletin. Hava kabarcıkları olmaya başladığında pişirme işlemine geçebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Yumurtalı Tarifler Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Kahvaltılık Tarifler Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları