Tavuk eti, dünyada en çok tüketilen et ürünlerinden biridir. Genellikle göğüs, but ve kanat kısımları tüketilir. Protein, demir ve fosfor bakımından zengin olan bu besin, kalp sağlığını korur. Kas ve kemik gelişimini desteklemesinin yanı sıra kansızlık gibi hastalıkların giderilmesinde de etkilidir. Tavuk eti; çorba, salata, pilav ve ana yemeklerin içerisinde kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı ve özel davet sofralarını güzelleştirecek tuzda tavuk budu nasıl yapılır birlikte görelim.
Tuzda Tavuk Budunun Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Tuzda Tavuk Budu Kaç Kaloridir?
Tavuk butlarının bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerinde küçük porsiyonlar halinde tüketebilirsiniz.
Tavukla hazırlanan yemekler sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, tavuk sarma tarifini deneyebilirsiniz. Düşük kalorili tavuk yemeklerine bakmayı unutmayın!