Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Salata, çorba ve ana yemeklerin içerisinde kullanılan tavuk eti; hem doyurucu, hem de pratik bir besindir. Genellikle yılbaşı ve bayram gibi özel sofralarda yer verilir. Kas gelişimine destek olan bu besin, düşük kalorilidir. En çok tüketilen bölgeleri göğüs ve but olsa da, yılbaşı sofralarında bütün olarak sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, Lezzet'in bu muhteşem tarifi ile yılbaşı sofralarınıza ayrı bir özen katın.

Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Garnitür için

Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda ısısındaki tereyağını karıştırarak krema kıvamına getirin. Maydanoz, kekik karışımını, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Alüminyum folyoya rulo şeklinde sararak buzdolabında dondurun.
  2. Tavuğu fırın tepsisine yerleştirin. Süzme yoğurt, limon suyu, tuz ve karabiberi küçük bir kasede çırpın. Karışımı tavuğun her tarafına eşit miktarda sürün.
  3. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Çeşnili tereyağından bir kaç dilim keserek pişmiş tavuğun üzerine yerleştirin.
  4. Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve havuçlarla birlikte tencereye alın. Üzerine sıvıyağ ve 1 çay bardağı su gezdirip yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Kabukları soyulmuş kestaneleri ekleyip harmanlayın. Tavuğu servis tabağına alın. Kenarlarına hazırladığınız garnitürü yerleştirin.
  6. Süzme yoğurtlu yılbaşı tavuğunu, patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğunun Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Yılbaşı tavuğunu mutlaka sudan geçirin ve kağıt havlu ile kurulayın.
  2. Dondurulmuş tavuk kullanacaksanız, oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
  3. Kestaneleri bir gece önceden suda bekletin. Böylece daha çabuk pişecektir.
  4. Tavuk etini pişirirken fırın kapağını açmayın. Pişirme süresinin sonlarına doğru çatal yardımı ile kontrol edebilirsiniz.

1 Porsiyon Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu Kaç Kaloridir?

Süzme yoğurtlu yılbaşı tavuğunun bir porsiyonu, yaklaşık 210 kaloridir. Bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Bol proteinli tavuk yemekleri ile sofralarınıza renk katabilirsiniz. Dilerseniz, misafir ağırlarken sunabileceğiniz yılbaşı için tavuklu yemek tariflerine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yoğurtlu Tarifler Tavuk Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları