SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Yılbaşı Yemekleri
Sütlü Levrek Balığı
Sütlü Levrek Balığı
Güncelleme tarihi:
30 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Sütlü Levrek Balığı Tarifi İçin
Malzemeler
2 fileto levrek balığı
1 su bardağı süt
1 esmer küp şeker
1 çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı tereyağı
5~6 tane karabiber
4 defne yaprağı
2~3 dal maydanoz
Tuz
Sütlü Levrek Balığı
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Levrek filetolarını bir fırın kabına dizin. Üzerine sütü ilave edin.
Kabın üzerini streç film ile kapatın ve serin bir yerde 1-2 saat dinlendirin.
Küp şeker ve sirkeyi bir kasede şeker eriyinceye kadar bekletip karıştırın.
Dinlenen balıkları sütten çıkartıp iyice süzün ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın.
Üzerine çok az tuz serpip şekerli sirkeyi dökün. Tereyağını balıkların üzerine eşit olarak paylaştırın.
Defne yaprağı, tane karabiber ve ince kıydığınız maydanozu ilave edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Özel Günler
Balık Yemekleri
Yöresel Tarifler
Levrek Tarifleri
Fırın Yemekleri
Benzer Tarifler
Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları