Yılbaşı sofralarında sunabileceğiniz ikramlık tarifler mi arıyorsunuz? Pancar tozu ile hazırlanan ve krema ile zenginleştirilen yılbaşı cupcakelerine mutlaka yer verin.
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak önceden ısıtın ve cupcake kalıplarını tepsiye dizerek başlayın.
Orta boy bir kapta yumurtaları toz şekerle birlikte bir araya gelene kadar çırpın. Malzemeler bir araya geldikten sonra üzerine tereyağı, sıvıyağ ve sütü ilave ederek 1 dakika daha çırparak homojen bir karışım elde edin.
Hemen sonra üzerine kuru malzemeleri ekleyin ve karışımı spatula ile 1 dakika karıştırın. Bu aşamada spatulayı yavaşça kullanmak, alttan üste olacak şekilde malzemeleri bir araya getirmek, fazla karıştırmadan tek renk almaları çok önemli.
Hazırladığınız harcı kalıplara bir yemek kaşığı ile paylaştırın. Kalıplarda mutlaka iki parmak üzerini kremayla kaplayacak kadar boşluk bırakın ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Krema için tereyağını bir kapta kremamsı kıvama gelecek kadar 1-2 dakika olacak şekilde çırpmaya başlayın. Üzerine süt ve vanilyayı ilave ederek 1 dakika daha çırpmaya devam edin.
Son olarak pudra şekerini de ilave ederek malzemeler bir araya gelene kadar karıştırın ve bir sıkma torbasına alın.
Bu aşamada kremayı iki farklı renk ile kullanmak istiyorsanız, kremanızın bir kısmını kenara ayırarak üzerine 1-2 damla olacak şekilde renkli gıda boyası ekleyerek karıştırın. Ve ayrı bir sıkma torbasına dilerseniz yıldızlı duy ucu ile alarak, keklerinizi süsleyip renklendirebilirsiniz.
Fırından çıkan keklerin üzerine hazırladığınız kremayı sıkma torbası ile sıkın ve dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis edin.