Nar Topundan Peynir Mezesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Nar Topundan Peynir Mezesi Tarifi İçin

Malzemeler

Nar Topundan Peynir Mezesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Peynirleri mutfak robotuna alıp püre haline getirin. İnce kıyılmış Frenk soğanını, pul biberi, çörek otunu, rendelenmiş limon kabuğunu ve bıçakla kıyıp tavada kavurduğunuz bademleri ilave edin. Spatula ile karıştırın. Karışımdan mandalina büyüklüğünde toplar elde edin ve ayıklanmış nar taneleri ile kaplayın. 
  2. Lavaştan üçgen parçalar halinde kesip fırında kızarttığınız ev yapımı cipslerle veya fırında kurutulmuş simit dilimleriyle birlikte servis yapın. 

Canlı kırmızı tonlarını polifenollerden alan nar, antioksidan bakımından oldukça güçlüdür. 

Sunum önerisi
Lavaş ekmeğinden ev yapımı cips veya kurutulmuş simit dilimleri ile servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Peynirli Tarifler Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları