Kestaneli Pilav
Selin Hıdır
270 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarının ve yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen kestane, genellikle pilav ve hindi tarifleri içerisinde kullanılır. Ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilen bu besin, antioksidan içerir. Şeker değeri düşük olduğu için, diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Kestaneli pilav ise, kalabalık sofralarda sunulabilecek nadide lezzetlerden biridir. Tarçın, zencefil, karanfil gibi baharatlarla zenginleştirilerek aromatik bir tat elde edilir. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı gecelerinin baş tacı olacak kestaneli pilav nasıl yapılır görelim.

1 Porsiyon Kestaneli Pilav Kaç Kaloridir?

Kestaneli pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Lif içeriği yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Kestaneli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Kestaneli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Kestaneli pilavı, fırında hindi but ile servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Pirinçleri tuzlu ılık suda 20 dakika bekletin. Ardından su ile durulayın ve süzün.
  • Kestaneleri daha kolay haşlanması için, sıcak su içerisinde bekletin.
  • Pirinçleri pişirirken içerisine hindi veya et suyu ekleyebilirsiniz.
  • Dilerseniz, pilavın içerisine doğranmış kuru kayısı ve kuru üzüm ilave edebilirsiniz.
  • Pilavın sıcak kalması için, tencerenin üstünü kalın bez ile örtün.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Video Tarifler Ana Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler Yılbaşı Yemekleri Pilav Tarifleri

Benzer Tarifler

Peynirli yılbaşı çelengi
Yılbaşı Ağacı Kurabiyesi
Yılbaşı Cupcake
Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri