Izgara Hindi But
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 6 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yeni yıl sofralarının vazgeçilmezi haline gelen hindi eti, çinko ve magnezyum bakımından oldukça zengindir. Vücudun direncini arttıran bu besinin en çok but ve ciğer bölgeleri tüketilir. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra kolesterol ve tansiyon seviyesini de dengede tutar. Yaraların iyileşmesini hızlandırdığı için, özellikle diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Malzemeleriniz hazırsa, nefis tadıyla yemeye doyamayacağınız ızgara hindi but tarifine başlayabiliriz.

Hindi etiyle hazırlanan farklı yemek çeşitleri arıyorsanız hindi yemeklerine göz atabilirsiniz. Yeni yıl sofralarında ikram edebileceğiniz diğer tarifler için, yılbaşı yemeklerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Izgara Hindi But Tarifi İçin

Malzemeler

Hindi için

Yaban mersini sosu için

Ekmek köftesi için

Kırmızı lahana için

Garnitür için

Izgara Hindi But

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hindi etlerini kemiklerinden ayırıp zeytinyağı ve taze baharatlarla karıştırın. 1 gün buzdolabında bekletin. Etleri dört parçaya bölün. Önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte ızgarada pişirin.
  2. Ekmek köftesi için, soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp tereyağında soteleyin. Ekmeği küp şeklinde doğrayın ve fırın ızgarasında kızartın.
  3. Soğan ve sarımsak ile karıştırın. Ilık süt, taze fesleğen, tuz ve biberi ekleyerek iyice karıştırın. Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve suda haşlayın.
  4. Kırmızı lahanayı ince doğrayın. Elmayı küp şeklinde doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Kırmızı lahana ve şarabı ekleyerek pişirin. Tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra elmaları ekleyin. Suyu azalıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  6. Hindi kemiklerini fırınlayın. Sebzeleri gelişi güzel doğrayıp soteleyin. Hindi kemiklerini ve kırmızı şarabı ekleyin. Şarap bitene kadar kaynatın.
  7. Su ilave edip 5 saat kısık ateşte kaynatın. Süzerek sebze ve kemiklerden ayırdığınız suya yaban mersini reçeli karıştırın.
  8. Şekeri tavada eritip mandalinaları ilave edin. 10 saniye çevirin ve tereyağı ilave ederek kenara alın. Sebzeleri tuzlu suda haşlayıp tereyağında soteleyin. Tuz, karabiber ekleyin.
  9. Izgara hindi butlarını pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Izgara Hindi But Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız butların canlı ve açık renkte olmasına özen gösterin. Dondurulmuş but kullanacaksanız birkaç saat önceden çıkartıp çözünmesini bekleyin.
  2. Tarife başlamadan önce butları deniz tuzu ile ovalayın ve bol su ile durulayın.
  3. Ekmek köftesi için, bayatlamış ve çıtır ekmek kullanabilirsiniz.
  4. Kırmızı lahanayı hazırlarken tavuk suyu yerine, et veya hindi suyu da kullanabilirsiniz.
  5. Şekerle mandalinayı karıştırırken rendelenmiş limon kabuğu ve portakal suyu da ekleyebilirsiniz.
  6. Hindi butlarını pişirirken ızgaranın ardından fırınla pişirmeye devam edebilirsiniz.

1 Porsiyon Izgara Hindi But Kaç Kaloridir?

Izgara hindi butlarının bir porsiyonu, yaklaşık 145 kaloridir. Düşük kalorili ve zengin içerikli bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, tuzda tavuk budu tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kırmızı Et Yemekleri Yılbaşı Yemekleri Kızartma Tarifleri Yemek Tarifleri Hindi Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları