- Bir tencereye tereyağını ve unu alın. Unun hafif kokusu çıkana kadar kavurun (Un pembeleşmeyecek). Kavurduğunuz unun üstüne pudra şekerini ekleyin ve biraz karıştırın, sütü de ilave edip, topaklanmaması için sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin (Eğer un topaklanırsa blender’dan geçirin).
- Muhallebi kıvamına gelince vanilyayı ekleyip hemen ocaktan alın. Mikser ile 5 dakika kadar çırpın ve servis yapacağınız kaplara bölüştürün.
- Yumurtanın beyazlarını krema haline gelinceye kadar iyice çırpın. Çikolataları benmari usulu eritin. Krema haline getirdiğiniz yumurtalara, erimiş çikolatayı ve yumurta sarılarını ekleyerek mikser ile hafif katılaşana kadar çırpın. Muhallebinin üzerine muz dilimlerini dizin. Çikolatalı kremayı da muzların üzerine paylaştırın ve buzdolabına alıp soğutun. Pötibör bisküvilerini irice kırıp üzerlerini süsleyerek servis edin.
Bu tatlıyı bir gün önceden yaparsanız daha iyi sonuç verir.