İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 4 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Karamelize portakal için

Kestaneli ve buğdaylı iç pilav

İç Pilavlı Ve Karamelize Portakal Soslu Hindi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hindinin içerisine kekik, biberiye, sarımsak ve yarıya kesilmiş soğanları yerleştirin. Fırın ipiyle açık kısmı bağlayın ya da dikin.
  2. Limon suyu, ayçiçeği yağı, tuz ve karabiberi karıştırıp hindinin üzerine sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 3-4 saat, üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  3. Karamelize portakal için; Portakal kabuklarını ince şeritler halinde doğrayın ve acılığı gidinceye kadar suyunu değiştirerek 3-4 defa kaynatın.
  4. Tereyağı ve şekeri tavada karamelize haline getirin. Portakal kabuklarını ekleyip karıştırın ve pişen hindinin üzerine yayın.
  5. Kestaneli ve buğdaylı iç pilav; Soğan ve sarımsağı ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin.
  6. Buğday, kuşüzümü, tarçın, tuz ve karabiberi ekleyin. Gerekirse az su ilavesi yaparak kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  7. Tereyağı ve kestaneleri ekleyip karıştırın ve hindinin yanında servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Pilav Tarifleri Davet Yemekleri Hindi Yemekleri Yılbaşı Yemekleri Et Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları