Merve Göker'den yılbaşı hazırlıklarınız için şahane kek topları tarifi ile karşınızdayız. Küçük porsiyonlar halinde hazırlanan kek toplarına kürdan veya yıldızlara batırarak servis edebilirsiniz.
Hindistan Cevizli Ve Rafine Şekersiz Kek Topları Tarifi İçin
Bir kek kalıbını her kısmını yağlayarak başlayabilirsiniz. Orta boy bir kapta olgunlaşmış muzu çatal yardımı ile ezerek püre haline getirin.
Üzerine tüm sıvı malzemeler ile yumurtayı ekleyin ve çırpma teli ile homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya, kakaoyu da ilave ederek kahverengi bir harç elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Kuruyemişleri, chia tohumunu da ekleyin ve bir spatula yardımı ile tekrar karıştırın. Karışımı yağladığınız kalıba dökerek önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pişirin.
Ürün piştikten ve soğuduktan sonra orta boy bir kapta tüm keki elinizde ufalayın. (Veya kekin bir kısmını keserek ufalayabilir, daha az miktarda da kek topları elde edebilirsiniz) Ufaladığınız keke 1 yemek kaşığı bal ilave ederek eliniz ile karıştırarak malzemeleri bir araya getirin ve küçük topçuklar yapın.
Bir kaseye Hindistan cevizini koyun ve küçük topçukları kasede yuvarlayarak her tarafını eşit bir şekilde Hindistan cevizine bulayın.
Oluşan topları dekoratif kürdanlara geçirerek servis edin.