NORVEÇ
Norveç ve diğer İskandinav ülkelerinde yılbaşı dönemi evlerde, restoranlarda, davet sofralarındaki tercihler arasında “Cod” morina balığı vardır. Genellikle tuzlanarak saklanan ve satılan morina balığı İspanya, İtalya ve Portekiz’de “Bacalao” olarak karşımıza çıkar. Tuzlu satılan morina balığı yıkanır ve tuzundan arındırılarak kullanılır. Taze morina balığı diğer beyaz etli balıklar gibi fırında, tavada, buharda pişirilebilir. Neredeyse her zaman sosla servis edilir. İskandinav ülkelerinde dereotlu veya taneli hardallı, krema ve limon bazlı soslar tercih edilir. Türkiye’de morina balığı kullanmaya alışık olmadığımızdan bu tarifi levrek ile öneriyorum.
Kişnişli levrek ve levrek ceviche tarifine de göz atın.
Hardallı beyaz sos için