Hardallı Ve Beyaz Soslu Levrek Fileto
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

NORVEÇ

Norveç ve diğer İskandinav ülkelerinde  yılbaşı dönemi evlerde, restoranlarda, davet sofralarındaki tercihler arasında “Cod” morina balığı vardır. Genellikle tuzlanarak saklanan ve satılan morina balığı İspanya, İtalya ve Portekiz’de “Bacalao” olarak karşımıza çıkar. Tuzlu satılan morina balığı yıkanır ve tuzundan arındırılarak kullanılır. Taze morina balığı diğer beyaz etli balıklar gibi fırında, tavada, buharda pişirilebilir. Neredeyse her zaman sosla servis edilir. İskandinav ülkelerinde dereotlu veya taneli hardallı, krema ve limon bazlı soslar tercih edilir.  Türkiye’de morina balığı kullanmaya alışık olmadığımızdan bu tarifi levrek ile öneriyorum.

Kişnişli levrek ve levrek ceviche tarifine de göz atın.

Hardallı Ve Beyaz Soslu Levrek Fileto Tarifi İçin

Malzemeler

Hardallı beyaz sos için

Hardallı Ve Beyaz Soslu Levrek Fileto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Levrek filetoları tuzlayın ve biberleyin.
  2. Tavada zeytinyağını ısıtın ve levrek filetoların her iki tarafını ikişer dakika pişirin. 
  3. Sos için tüm malzemeyi ufak bir tencerede çırparak ısıtın.
  4. Levrek filetoları yanında haşlanmış sebze ve hardallı beyaz sos ile birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Yılbaşı Yemekleri Balık Yemekleri Levrek Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları