Karadeniz Bölgesi ile özdeşleştirilen lahana dolması, kuşbaşı et ve beyaz lahana ile yapılan bir yemektir. İçeriğinde A, C ve K vitamini barındıran lahana; salata, çorba, sarma ve ana yemek yapımında kullanılır. Cilt ve kemik sağlığına iyi gelmesinin yanında, tansiyonu dengede tutmasıyla da bilinir. Bazı kanser türlerine karşı koruyucu bir etkisi vardır. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı, bayram ve özel gecelerde ikram edebileceğiniz etli lahana dolması nasıl yapılır birlikte görelim.
Etli Lahana Dolmasının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Etli Lahana Dolması Kaç Kaloridir?
Etli lahana dolmasının bir porsiyonu, yaklaşık 60 kaloridir. İçeriğinde diyet lifi barındıran bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Et ve sebzelerle harmanlanan yemekler sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, etli bamya tarifini deneyebilirsiniz. Dilerseniz, et yemeklerine de göz atabilirsiniz.