Salata, ana yemek, çorba ve tatlılarda kullanılan cevizin ana vatanı İran ve Kafkasya'dır. Türkiye'de en çok Ege 'de yetiştirilir. İlk zamanlar içecek olarak tüketilen çikolataya ise tatlı tariflerinde sık sık yer verilir. Cevizli ve çikolatalı toplar, bisküvi ile hazırlanır ve pratik bir şekilde sunulur. Genellikle kutlamalarda, özel günlerde ve yılbaşı sofralarında aperitif olarak ikram edilir. Malzemeleriniz hazırsa, atıştırmalık olarak servis edilen cevizli ve çikolatalı toplar nasıl yapılır birlikte görelim:
Cevizli ve Çikolatalı Topların Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Cevizli ve Çikolatalı Toplar Kaç Kaloridir?
Cevizli ve çikolatalı topların bir porsiyonu, yaklaşık 290 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olsa da, bu tarifi diyet listelerinde ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz. Özel günler için kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz çikolatalı kurabiye tarifini de deneyebilirsiniz.