Bıldırcın
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Jale Balcı’dan yeni yıla merhaba derken sevdikleriniz için hazırlayacağınız şahane bir lezzet önerimiz var. Öksürük, astım gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinen bıldırcının hem eti, hem de yumurtası sık sık tüketilir. Toksin ve ağır metallerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayan bıldırcın eti, düşük yağ seviyesine sahiptir. Bu yüzden diyet eti olarak da bilinir. Protein bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, bıldırcın tarifi için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Dilerseniz, bıldırcın dolması tarifini de deneyebilirsiniz. Bıldırcın gibi farklı et çeşitleri denemek istiyorsanız siste ördek ve ördek pastilla tarifine göz atın.

Bıldırcın Tarifi İçin

Malzemeler

Pilav için

Bıldırcın

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kapta zeytinyağı, pekmez ve baharatları karıştırın. Havuçları bu sosa bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  2. Bıldırcınları da aynı sos kabına alın ve bıldırcınların her tarafını sosla sıvadıktan sonra aynı tepsiye yerleştirerek, önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  3. Arada bıldırcınların üzerine bir fırça yardımıyla kalan sostan sürün.
  4. Pirinci bol su ile yıkadıktan sonra üzerine su ekleyerek haşlayın ve süzerek bir kenarda bekletin.
  5. Biberleri bir tavaya alın ve tereyağında kavurun. Haşlanmış pirinci ekleyin ve baharatlarla tatlandırın. Badem ve nar tanelerini de ilave ederek karıştırın.
  6. Pilavı servis tabağına alın ve üzerine bıldırcınlar ile havuçları dizin. Kıyılmış maydanoz serperek servis edin.

Tarif Kategorileri

Pilav ve Makarna Tarifleri Diyet Yemekleri Et Tarifleri Öğle Yemeği Özel Günler Yılbaşı Yemekleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları