SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Yılbaşı Yemekleri
Bademli Halkalar
Bademli Halkalar
Güncelleme tarihi:
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
12 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Bademli Halkalar Tarifi İçin
Malzemeler
200 gr un
150 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
100 gr toz şeker
1 tutam tuz
1 yumurta akı
File badem
Bademli Halkalar
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Fırını 165 dereceye ayarlayın. Unu geniş bir kaba eleyin.
Tereyağı, yumurta sarısı, şeker ve tuzu ekleyip yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta hamuru 4 mm kalınlığında açın.
Yuvarlak kurabiye kalıbı ile kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Daha küçük bir kalıp ile ortalarını keserek halka haline getirin.
Üzerine yumurta akı sürdükten sonra file badem serpiştirip fırına yerleştirin ve hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Kurdeleler ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Davet Yemekleri
Atıştırmalık
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Kuruyemişli Tarifler
Benzer Tarifler
Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları