Ayva Ve Kabak Çelengi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Elif Edes sizler için birbirinden pratik ve lezzetli, yenilebilir yılbaşı çelenkleri hazırladı. Yılbaşı için son derece leziz bir hediyeye hazır mısınız? Yeni yıl zamanı dünyanın değişik ülke ve kültürlerinde şans getirdiğine inanılan çember şeklinde ekmekler, kekler, tatlılar hazırlanması oldukça yaygındır. Ben de, 2023’ün hepimize şans, iyilik getirmesini dileyerek birbirinden lezzetli ve pratik yılbaşı çelenk önerilerimi beğeninize sunuyorum. Çelenkleri ister çay, kahve, yemek, yemek sonrası gibi eve gelen misafirlerinize hazırlayın, ister davetli gittiğiniz ev ziyaretlerine hediye olarak götürün. Vaktiniz az ise yeni yıl çelenklerini ve kupunu hazır alacağınız ürünler ile de hazırlayabilirsiniz.

Yıldız kurabiye çelengine de göz atın.

Ayva Ve Kabak Çelengi Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak için

Ayva için

Arası için

Süslemek için

Ayva Ve Kabak Çelengi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabağı bir tencereye alarak şeker, su, tarçın ve karanfili ilave edin.  
  2. Kapağı hafif açık şekilde bir taşım kaynattıktan sonra altını kısın ve  kabak yumuşayana kadar 20 - 25 dakika kısık ateşte pişirin.
  3. Ayvaları soyun ve ortadan ikiye bölerek orta kısmını oyun. Kabuğunu ve çekirdeğini ayırın. Ayvaları kararmamaları için limonlu soğuk suya koyun. 
  4. Ayva kabuklarını ve çekirdeklerini ise bir tülbent içinde veya tencerenin dibine yayın. Ayvaların düz durabilmeleri için altlarından hafif keserek düzleyin ve içleri yukarı bakacak şekilde tencereye dik bir vaziyette yerleştirin. 
  5. Her ayvanın ortasına 1-2 yemek kaşığı şeker ve birkaç karanfil ile iki çubuk tarçın ilave edin ve bir su bardağı su ekleyerek ateşi açın ve bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 45 dakika süreyle ayvalar renk alana kadar pişirin. Arzu ederseniz içine 2-3 yemek kaşığı konyak ilave edin.
  6. Çelenk hazırlanışı için, kabak ve ayva tatlılarını alterne edilerek yuvarlak servis tabağına çember görüntüsü verecek şekilde dizin. Tatlıların sosundan üzerlerine hafifçe gezdirin ve aralara yer yer manda kaymağı yerleştirin.
  7. Renk vermek için ceviz, nar, Antep fıstığı, yıldız meyve gibi alternatifler kullanarak süsleyin. Son dokunuş olarak Hindistan cevizi rendesi veya pudra şekeri serpebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yılbaşı Yemekleri Meyveli Tatlı Tarifleri Özel Günler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Pancar tozlu cupcake
Yılbaşı Choux ağacı
Glazürlü gingerbread yılbaşı kurabiyeleri
Hindistan cevizli ve rafine şekersiz kek topları
Cennet hurmalı ve damla sakızlı muhallebi
Muz ve fıstık ezmeli tuzlu çikolata kapları