Kabak Çiçeği Tempura
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tempura, Japon mutfağında derin yağda kızartma anlamına gelen bir terim. Kabak çiçeklerini sodalı una bulayarak yapılan bu tarifte en önemli nokta taze kabak çiçekleri bulabilmeniz olacaktır. Çiçekler taze ve açıkken mezenin formu çok güzel görünecek ve çok daha güzel pişecektir.

Karides tempura ve kereviz tempura tarifine de göz atın.

Kabak Çiçeği Tempura Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Sos için

Kabak Çiçeği Tempura

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, soda ve tuzu derin bir kasede karıştırın. Tavaya 2 parmak kalınlığında kızartma yağı koyun ve ısıtın. 
  2. Kızartma yağının pişirmeye uygun olup olmadığını anlamak için elde ettiğiniz unlu karışımdan bir damla damlatın, etrafında kabarcıklar oluşuyorsa yağınız pişirmeye hazır hale gelmiş demektir. 
  3. Tavayı çok kalabalıklaştırmadan kabak çiçeklerini unlu karışıma bulayıp her yüzünü altın rengini alana kadar pişirin. 
  4. Kızaran kabak çiçeklerini ilk olarak kağıt havlu üzerinde koyarak süzün. Tavanızın büyüklüğüne göre 2-3 seferde pişirebilirsiniz.
  5. Dereotu ve yoğurdu karıştırıp küçük bir kasede servis tabağının ortasına yerleştirin ve etrafına kabak çiçeklerini dizerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Özel Günler Farklı Sebze Yemekleri Japon Mutfağı Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Havyarlı fava
Kavun sorbe
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl
Türk kahveli limonata