Havyarlı Fava
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ayvaz Akbacak’dan davet sofralarınız için şahane bir fava tarifi ile karşınızdayız. Bakla, pancar ve havyar ile hazırlanan havyarlı fava tarifini defterinize kaydedebilirsiniz.

Havyarlı Fava Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Havyarlı Fava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fava için tüm malzemeyi bir tencere alarak kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın. Blender yardımıyla püre haline getirin ve belli yoğunluğa ulaşınca bir süzgeçten geçirerek bir tepsiye alın.
  2. Kalınlığını ayarladıktan sonra üzerine zeytinyağı sürün ve yağlı kağıt ile kapatarak soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra bir kalıp yardımı ile ya da bıçakla istediğiniz şekilde keserek servis tabağına alın.
  4. Kırmızı pancarı haşladıktan sonra soyun ve ince şerit halinde koparmadan keserek favanın üzerine gül şeklinde yerleştirin. 
  5. Siyah havyar ve taze fesleğeni arzu ettiğiniz şekilde yerleştirin ve grissini ile birlikte servis edin.

Tarif Kategorileri

Özel Günler Farklı Sebze Yemekleri Davet Yemekleri Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Kavun sorbe
Kabak çiçeği tempura
Ahtapot yahni
Domates carpaccio
Karides kokteyl
Türk kahveli limonata