Makaron
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Renkli bisküvilerle hazırlanan makaron, Fransız tatlısı olarak bilinse de, İtalyan mutfağına özgü bir lezzettir. Ana malzemesi badem unu olan bu tatlı, ilk olarak Venedik de yapılmıştır. Zaman içerisinde yaygınlaşan makaronlar, genellikle hazır paketlerde satılır. Karbonhidrat değeri yüksek olsa da, kreması için meyve püreleri kullanılır. Diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir. Peki, nefis mi nefis bir atıştırmalık olan makaron nasıl yapılır? Farklı renklerle ve meyvelerle süsleyebileceğiniz ev yapımı makaron tarifine yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

1 Porsiyon Renkli Makaron Kaç Kaloridir?

Çay saati tarifleri sayfamızdan en lezzetli atıştırmalıklara göz atmayı unutmayın.

Makaron Tarifi İçin

Malzemeler

Makaron hamuru için

Çikolatalı krema için

Fıstıklı krema için

Portakallı krema için

Makaron

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak ince çekilmiş şekeri ve file bademi mutfak robotuna alıp ince un kıvamına getirin (arada bir mutfak robotunu durdurup elinizde harmanlayın).
  2. Yumurta aklarını mikserin orta hızında köpük köpük oluncaya kadar beş dakika çırpın. Mikserin devrini artırıp 4 çorba kaşığı şekeri toplam iki dakikada azar azar ekleyin.
  3. Bademli karışımı elekten geçirin. Bademleri yumurta akıyla hazırladığınız karışıma ilave edin. Tahta bir kaşıkla çok fazla müdahale etmeden karıştırın.
  4. Kalan bademli karışımı ekleyip pürüzsüz ve tek bir renk hamur oluncaya kadar tekrar karıştırın.
  5. Hamuru sıkma torbasına aktarın. Yaklaşık 2 cm çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın. Birinci tepsiyi 170 dereceye ayarlı fırında; fırının orta rafında 10 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkarıp ikinci tepsideki makaronları da aynı şekilde pişirin. Pişen makaronları soğuması için bir kenarda bekletin.
  7. Soğuyan makaronları tepsiden çıkartıp orta kısımlarına istediğiniz sosu sürün. Ardından tost şeklinde kapatın.
  8. Bardak ölçülü makaronları, şeftalili dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Renkli Makaron Kreması Nasıl Yapılır?

  1. Çikolatalı krema için; Bıçakla ince ince kıyılmış bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Üzerine kremayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. 
  2. Fıstıklı krema için; Antep fıstığı ile ince çekilmiş şekeri mutfak robotunda un haline getirin. Üzerine vanilyayı ve tereyağını ilave edip tahta bir kaşıkla krem haline gelinceye kadar karıştırın. Karışımı buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin. 
  3. Portakallı krema için; Portakalın kabuğunu rendeleyin. Tüm malzemeyi sos tenceresine alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Hazırladığınız makaronları ev yapımı çikolata sosu ile tatlandırabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamuru ve kremayı hazırlarken mutlaka ölçü kullanın.
  • Kullanacağınız malzemeleri önceden öğütün. Kıvamını tutturmak için, kuru malzemeleri mikserden geçirin.
  • İsteğe göre makaron bezeleri yumuşak veya çıtır bir şekilde hazırlanabilir.
  • Tarifin çoğunluğunu oluşturan şeker, bağlayıcı bir malzemedir. Bu nedenle tarifte verilen ölçüleri kullanarak hamur kıvamını doğru bir şekilde ayarlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık Pratik Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava