Pate A Choux (Pataşu Hamuru)
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Profiterol ve ekler hamuru olarak da bilinen pate a choux, Fransız mutfağında sık sık tüketilen bir hamur işidir. Hazırlanan hamurun içi, kremalı dolgu ile doldurulur. Üst kısmı ise genellikle çikolata sosuna bulanır. Pate a choux, 'pataşu hamuru' olarak da bilinmektedir. Pataşu hamurunun içini dilediğiniz gibi doldurabilir ve şık bir şekilde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, pataşu hamuru nasıl yapılır birlikte görelim.

Pate a choux hamuru ile hazırlayabileceğiniz profiterol ve ekler tarifini buraya bırakıyoruz.

Pate A Choux (Pataşu Hamuru) Tarifi İçin

Malzemeler

Pate A Choux (Pataşu Hamuru)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, su ve tereyağını tencereye alarak karıştırın ve ocakta eritin.
  2. Su kaynadığı ve tereyağı eridiği zaman, tuzu ekleyin. Unu spatula yardımıyla ezin.
  3. Karışım hamur kıvamına geldiğinde, 1 dakika spatula ezerek pişirmeye devam edin.
  4. Hamuru temiz mutfak tezgahına yayarak soğumaya bırakın.
  5. Fırını fansız programa alın ve 190 dereceye ayarlayın.
  6. Hamur iyice soğuduktan sonra karıştırma kabına alın ve üzerine yumurtaları teker teker ekleyin.
  7. Tüm yumurtaları ekleyip karıştırdıktan sonra, hamuru sıkma torbasına alın.
  8. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sıkma torbasının ucuna küçük delik açın.
  9. Torbadaki karışımı ceviz büyüklüğünde olacak şekilde tepsiye sıkın.
  10. Baş parmağınızı ıslatın ve hamurların üzerine hafifçe sürün.
  11. Hamurları fırında 10-12 dakika, iki katına çıkana kadar, pişirin. Pataşu hamurunu dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Pataşu hamurunun ununu, elekten geçirerek ekleyin.
  • Unu spatula yardımıyla güzelce ezin.
  • Karışımın boyutlarını ceviz büyüklüğüne göre ayarlayın. Çok büyük olursa, şekilleri bozulabilir.
  • Topların düzgün halde çıkması için, fırını mutlaka fansız programda çalıştırın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri MasterChef Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava