Nadir Dolama
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nadir dolama, Karaköy Güllüoğlu'nun mutfağından aldığımız enfes bir tarif. İncecik yufkaların Giresun fındığı veya Antep fıstığı ile doldurulmasıyla hazırlanan bu baklava, bayram sofralarında sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Klasik baklavaya göre daha az yufka içerir. Malzemeler hazırsa, Nadir dolama tarifi için detaylara geçebiliriz.

Ev yapımı baklava tariflerine göz atın.

Nadir Dolama Tarifi İçin

Malzemeler

İçindekiler:

Hamur için:

İç harcı:

Şerbeti için:

Nadir Dolama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Buğday unu, yumurta, tuz ve su karıştırılarak hamur elde edilir. 
  2. Hamur dinlendikten sonra eşit bezelere ayrılarak sırasıyla açılımı gerçekleştirilir.
  3. Yufkalar sırasıyla tezgaha üst üste yerleştirilir ve eşit parçalara bölünür. 
  4. Ürünün özelliği gereği 2 yufka tezgaha serilir ve yufkalar üzerine iri çekimdeki fıstık serpilerek yufkalar silindir haline getirilecek şekilde sarılır. 
  5. Tepsiye yerleştirilen yufkalar eşit oranda kesilerek sade yağla buluşturulur. 
  6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilerek baklavanın soğumasına izin verilmeden, 108-110 derecedeki şerbet ile buluşturulur. 
  7. Sonrasında soğumaya alınır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Davet Yemekleri Tatlı Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava