Midye Baklava
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının en zarif tatlısını keşfetmek için midye baklava tarifimizi deneyin. Karaköy Güllüoğlu'ndan aldığımız midye baklava tarifi ile bayram sofralarınız lezzetlensin. Malzemeler hazırsa, midye baklava tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için ev yapımı baklava tariflerine göz atın.

Midye Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

İçindekiler:

Hamur için:

İç harcı:

Şerbeti için:

Midye Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Buğday unu, yumurta, tuz ve su karıştırılarak hamur elde edilir. 
  2. Hamur dinlendikten sonra eşit bezelere ayrılarak sırasıyla açılımı gerçekleştirilir. 
  3. Yufkalar  sırasıyla tezgaha üst üste yerleştirilir ve eşit parçalara bölünür. 
  4. 2 adet yufkaya, oklava ve personel gücü ile büzüştürme işlemi yapılır ve tezgaha sırasıyla büzüştürülen yufkalar dizilir. 
  5. Üzerine iri çekim fıstık konulur ve kaymak (süt+irmik) yerleştirilip yufkalara kapama/şekil verme işlemi yapılır. 
  6. Tepsiye özenle dizilen baklavalar sade yağ ile buluşturulur. 
  7. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirilerek baklavanın soğumasına izin verilmeden 108-110 derecedeki şerbet ile buluşturulur. 
  8. Sonrasında soğumaya alınır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Davet Yemekleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Nadir dolama