Mantarlı Pay
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantarlı Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Otlu iç malzemesi için

Hamuru için

Üzeri için

Mantarlı Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantarları nemli bir bezle sildikten sonra dilimleyin. Taze soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Mantarları ve taze soğanları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile beraber 4-5 dakika kavurun. Karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Soğuyunca peynirleri ekleyip karıştırın.
  2. Hamuru için zeytinyağını, yoğurdu, yumurtayı ve şekeri bir kaba alın ve karıştırın. Elenmiş unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edin. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra iki eşit parçaya ayırın. 18 cm çapındaki bir kalıba hamurun yarısını elinizle yayarak yerleştirin. Üzerine hazırladığınız harcı ilave edin. Kalan hamuru parça parça koparıp elinizle inceltin ve üstünü kapayacak şekilde yama yapar gibi yerleştirin. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından alın ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava