Glutensiz Baklava
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem gluten intoleransı olanlar, hem de sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için ideal bir tarifle karşınızdayız. Karaköy Güllüoğlu'dan aldığımız glütensiz baklavayı, evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, nefis glütensiz baklava tarifi için detaylara geçebiliriz.

Glutensiz Baklava Tarifi İçin

Malzemeler

İçindekiler:

Hamur için:

İç harcı:

Şerbeti için:

Glutensiz Baklava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Glutensiz un, yumurta ve su karıştırılarak hamur elde edilir. 
  2. Hamur dinlendikten sonra eşit bezelere ayrılarak sırasıyla açılımı gerçekleştirilir. 
  3. Toplamda 18 kat yufka döşenip arasında 2 sıraya fıstık veya ceviz serpilerek sade yağla buluşturulur. 
  4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirilerek baklavanın soğumasına izin verilmeden, 108-110 derecedeki şerbet ile buluşturulur. 
  5. Sonrasında soğumaya alınır. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Glutensiz Tarifler Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Midye baklava
Nadir dolama