Ay Çöreği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan ay çöreği, cevizli kurum üzümlü harç ile doldurulur. Ayrıca hamurun iç kısmına ufalanmış kakaolu kek eklenir. Üzeri badem ile süslenen ay çöreği, çayın yanında ikram edilir. Malzemeler hazırsa, pastane usulü ay çöreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Simit ve bayatlamayan poğaça tarifine de göz atın.

Ay Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Ay Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı ılık sütte eritin. Oda ısısında yumuşatılmış margarine şekeri ekleyip ezin. Mayalı süt, yumurta akı ve unu ekleyip yoğurun.
  2. Hamurun üzerini bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat bekletin. Kekleri ufalayıp ceviz içi, kuru üzüm, tarçın, pudra şeker ve sütle karıştırın.
  3. Hamuru bezelere ayırıp merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açın. Ortalarına hazırladığınız harcı paylaştırıp hamurları ay olacak şekilde kapatın.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp file fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çörek Tarifleri MasterChef Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Rus Çöreği
Castagnole
Tikvenik
Paczki
Glutensiz Baklava
Midye baklava