Kestane Kremalı Elmalı Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Enfes kremasıyla ağızda dağılan, tam kıvamında elmalı tart tarifi ile karşınızdayız. Kestaneli kreması ve yumuşacık hamuru ile çayın yanına çok yakışan elmalı tartı, mevsimin en taze elmalarıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

Tarte tatin ve orman meyveli tart tarifine de göz atın.

Kestane Kremalı Elmalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Kreması için

Üzeri için

Kestane Kremalı Elmalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tart hamuru için un, pudra şekeri ve tereyağını robottan geçirin. Kum tanesi halini alınca azar azar soğuk su ekleyip karıştırın. Hamur toparlandığında streç filme sarıp buzdolabında bekletin.
  2. Kestanelerin kenarlarını çizin ve soğuk suya koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve yaklaşık 15 dakika pişirip suyunu süzün.
  3. Pişen kestaneleri ayıklayıp tekrar tencereye alın, toz şeker ve su ilave ederek kısık ateşte pişirin.
  4. Pişen kestanelere kremayı ekleyin ve blender’dan geçirip püre haline getirin.
  5. Tart hamurunu iki yağlı kağıt arasında açın ve tart kalıbına yerleştirin. Hamurun tabanını çatal yardımıyla delin ve hazırladığınız kremayı koyun.
  6. Elmaları soyup dilimleyin ve kremanın üzerine dizin. Eritilmiş tereyağını sürün, toz şeker ve tarçın serpin. Tartı 15 dakika buzdolabında bekletin.
  7. Daha sonra önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında, 40-45 dakika elmalar yumuşayıp tart kızarana kadar pişirin. Fırından alıp tel ızgara üzerinde bekletin. Ilık ya da soğuk, dilimleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Çay Saati Tarifleri Elmalı Tarifler Tatlı Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Balkabaklı Mini Tart
Armutlu cevizli cheesecake tart