Kayısılı Galette
Selin Hıdır
143 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kayısılı galette, tatlı ve şık bir Fransız hamur işi tarifidir. Galette, çeşitli meyvelerle yapılan, serbest şekilli bir tart türüdür. İşte kayısılı galette tarifi:

Çilekli Ve Böğürtlenli Galette

Bir porsiyon Kayısılı galette kaç kaloridir?

Bir porsiyon Kayısılı galette 300 kaloridir.

Kayısılı Galette Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur İçin:

İç Harç İçin:

Üzeri İçin:

Kayısılı Galette

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kayısılı galette için öncelikle, un, toz şeker ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın.
  2. Küp küp doğranmış soğuk tereyağını ekleyin ve parmak uçlarınızla tereyağını una yedirin.
  3. Soğuk suyu ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamur topluca bir araya geldiğinde, fazla yoğurmadan bir top haline getirin.
  4. Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika soğutun.
  5. Kayısıları bir kaba alın. Üzerine toz şeker, nişasta, limon suyu ve vanilyayı ekleyin. Karıştırarak kayısıların tatlandırılmasını sağlayın.
  6. Soğuyan hamuru unlu bir tezgahta yaklaşık 30 cm çapında bir daire olacak şekilde açın.
  7. Hamurun ortasına kayısılı karışımı yerleştirin ve kenarlarda yaklaşık 5 cm kadar boşluk bırakın ve hamurun kenarlarını meyvelerin üzerine kapatacak şekilde katlayın ve katladığınız yerlerde hafifçe bastırın.
  8. Çırpılmış yumurtayı hamurun kenarlarına sürün ve üzerine toz şeker serpin. Galette'yi yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin.
  9. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 35-40 dakika, kenarları altın rengini alana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkan kayısılı galette servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Sıcak galette'nin üzerine bir top vanilyalı dondurma veya bir kaşık yoğurt ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Galette'yi taze nane veya kekik yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Servis yapmadan önce üzerini biraz toz şeker veya tarçınla serpebilirsiniz.
  • Galette'nin üstüne hafifçe bal gezdirerek servis edebilirsiniz.
  • Yanında birkaç dilim taze meyve sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Tereyağının soğuk olması hamurun kıvamını korur ve çıtır çıtır bir yapı sağlar.
  • Hamuru sadece gerekli kadar yoğurun. Aksi halde hamur sertleşebilir. Hamur topaklı ve hafif nemli görünmelidir.
  • Hamuru en az 30 dakika buzdolabında soğutmak, şekil vermeyi ve açmayı kolaylaştırır.
  • Limon suyu, meyve karışımının lezzetini artırır ve asidik bir tat katar. Ayrıca meyve karışımının koyulaşmasına yardımcı olur.
  • Hamurun kenarlarını galettenin üzerine doğru katlarken, düzgün ve eşit şekilde katlamaya çalışın. Kenarların çok yüksek olmaması hamurun daha güzel pişmesini sağlar.
  • Hamurun üzerine çırpılmış yumurta sürmek, pişirme sırasında galettenin altın rengini almasını sağlar.
  • Fırından çıkardıktan sonra tamamen soğutmak, dilimlenmesini ve sunumunu kolaylaştırır. Sıcak servis ettiğinizde iç harcı çok sıvı olabilir.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart
Balkabaklı Mini Tart