Soğanlı Poğaça
Selin Hıdır
597 Tarif       0 Takipçi
Soğanlı Poğaça
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Soğanlı Poğaça Tarifi: Sofranızda enfes bir lezzet arayışındaysanız, soğanlı poğaça tarifi tam size göre! Yumuşacık hamuru ve soğanlı iç harcıyla, her lokmasında lezzetini katlayan bu poğaçalar, özellikle kahvaltılara ve çay saatlerine damgasını vuracak. Eğer farklı ve pratik bir tarif arıyorsanız, soğanlı poğaça tarifi ile evinizde harika bir atmosfer yaratabilirsiniz. Üzeri çıtır çıtır, içi ise son derece yumuşak olan bu poğaçaları bir kez yaptıktan sonra, sofralarınızın vazgeçilmezi haline gelecek! Peki; soğanlı poğaça nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri.. 

Patatesli Poğaça tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon soğanlı poğaça kaç kaloridir?

Bir porsiyon soğanlı poğaça 250 kaloridir.

Soğanlı Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç harcı için:

Üzeri için:

Soğanlı Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ilık suyu bir kaba alın, içine şeker ve kuru mayayı ekleyin. Karıştırıp 10 dakika kadar aktifleşmesini bekleyin.
  2. Maya kabarıp aktifleşince sıvı yağ, yoğurt, tuz ve yumurta akını ekleyin.
  3. Karışıma azar azar un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  4. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  5. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, soğanlar iyice yumuşayınca ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
  6. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  7. Her parçayı avuç içinde açın, ortasına soğanlı harçtan koyun ve hamuru kapatın.
  8. Poğaçayı şekil vererek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  9. Poğaçaların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serpiştirin.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, altı ve üstü iyice kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  11. Fırından çıkan soğanlı poğaçaların ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Soğanlı poğaçalar, sıcak demleme çay ile mükemmel bir uyum sağlar. Çay saatinde yanında peynir, zeytin, domates ve taze yeşilliklerle servis edebilirsiniz.
  • Kahvaltı sofrasında, poğaçaların yanı sıra zeytin, beyaz peynir, tereyağı, bal ve kaymak gibi kahvaltılıklar ile zengin bir tabak oluşturabilirsiniz.
  • Kremalı çorbalar ya da mercimek çorbası gibi besleyici çorbaların yanında da harika bir seçenek olacaktır.
  • Soğanlı poğaçalar kolay taşınabilir olduğundan, pikniklerde ya da dışarıda yenilecek atıştırmalıklar için ideal bir seçimdir.
  Püf Noktası
  • Hamurun yumuşak olmasına dikkat edin ama çok yapışkan olmamalıdır. Unu kontrollü ekleyerek istediğiniz kıvamı yakalayın.
  • Soğanları iyice kavurun ama yakmamaya özen gösterin. Soğanların rengi hafif pembeleşene kadar kavrulması yeterlidir. Bu, soğanların tatlarının daha da derinleşmesini sağlar.
  • Hamurdan parçalar koparırken, ellerinizi hafifçe unlayarak poğaçaları şekillendirebilirsiniz. Bu, yapışmayı engeller.
  • Hamurun iyi mayalanması için sıcak bir ortamda, üzeri örtülü şekilde 1 saat kadar bekletin. Bu, hamurun kabarmasını ve poğaçaların yumuşak olmasını sağlar.
  • Fırın önceden ısıtılmış olmalıdır. Eğer fırın ısısı düşükse poğaçalar düzgün kabarmaz ve lezzetini kaybeder.
  • Poğaçaların üzerini yumurta sarısı ile fırçalamak, güzel bir altın rengi ve parlak bir görünüm sağlar.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Poğaça Tarifleri

Benzer Tarifler

Çikolatalı Poğaça
Tereyağlı Poğaça
Mayasız Kolay Poğaça
Venedik Poğaçası
Kaşarlı Poğaça
Brokolili Poğaça