Patatesli Poğaça
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İster kahvaltıda, ister çay saatlerinde sunabileceğiniz nefis bir tarifle karşınızdayız. Pastanedeki poğaçaları geçecek, ev yapımı patatesli poğaça ile siz de sevdiklerinizi şımartın. Poğaça tarifleri; kahvaltıların, öğle molalarının, çay saatlerinin, özel günlerin, kalabalık sofraların kurtarıcısıdır. Aniden gelen misafirlere kolayca hazırlayabileceğiniz patatesli poğaçanın tadı damağınızda kalacak. Peki, evdeki malzemelerle pratik patatesli poğaça nasıl yapılır? Malzemelerinizi toparlayın, nefis mi nefis patatesli poğaça tarifine başlıyoruz.

Başka günlerde de hazırlayabileceğiniz kuru mayalı poğaça ve tereyağlı peynirli poğaça tarifini listenize eklemeyi unutmayın.

Patatesli Poğaça Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç malzeme

Üzeri için

Patatesli Poğaça

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.
  2. Unun ortasını havuz gibi açıp 1 yumurta, oda ısısında yumuşatılmış margarin, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin. 
  3. İç malzeme için, patatesleri soyun. Dilimleyip geniş bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın.
  4. Tencereyi ocaktan alıp patatesleri ezin. Peyniri ilave ederek iyice karıştırın.
  5. 3. Hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırın. Bezeleri unlanmış tezgaha alıp elinizle şekil vererek çay tabağı büyüklüğünde açın. 
  6. Ortalarına patatesli harcı ekleyip top şekli verin. Poğaçaları önce yumurta sarısına sonra da susama bulayın.
  7. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
  8. Patatesli poğaçayı tek başına sunmak yerine, makarna salatası ile muhteşem bir menü hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Patatesli Poğaçanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte yer alan katı malzemeleri oda sıcaklığında bekletin. Özellikle yumurta ve margarini oda sıcaklığına getirerek daha kolay çözünmesini sağlayabilirsiniz.
  2. Tarifteki sıvı malzemeleri ise mutlaka ılık kullanın.
  3. Eğer maya kullanacaksanız, mayanın daha çabuk çözülmesi için hamura bir çay kaşığı toz şeker eklemeyi unutmayın.
  4. Poğaça hamurunun kıvamını, ele yapışmamasından anlayabilirsiniz. Rahatça şekil vermeye başladığınızda hamurun kıvamı oturmuş demektir.
  5. İç harcı, hamura doldurmadan önce soğumasını bekleyin.

1 Adet Patatesli Poğaça Kaç Kalori?

  1. 1 adet patatesli poğaça, yaklaşık 230 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Poğaça Tarifleri Patatesli Tarifler Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Anne poğaçası
Air Fryer'da kıymalı mini poğaça
Air fryer’da 3-2-1 poğaça
Karaköy Poğaçası
Kaşar peynirli poğaça
Sütlü Yumuşak Poğaça