Somonlu Ve Ispanaklı Pide
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalp sağlığını korumasıyla bilinen somon, atıştırmalık tariflerinde sık sık kullanılır. B12 ve omega 3 bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, Ekrem Çağatay’dan somonlu ve ıspanaklı çıtır çıtır pide lezzetini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Cantik pidesi ve bıçak arası pidesi tarifine de göz atın.

Somonlu Ve Ispanaklı Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Pide hamuru

Somonlu Ve Ispanaklı Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.
  2. Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
  3. Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Pide Tarifleri Çay Saati Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da pastırmalı mini pide
Kaşarlı Pide
Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)