Şerbetli Pide
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen şerbetli pide, Aksaray yöresi ile özdeşleşmiştir. Coğrafi işaret alan bu pide, Aksaray mutfağında kahvaltılarda tüketilir. İç harcında lor peyniri, kaşar peyniri ve küflü peynir kullanılır. Pişirme işleminin ardından üzerine şerbet gezdirilir. Malzemeler hazırsa, Aksaray usulü şerbetli pide tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, cicirya pidesi tarifine de göz atabilirsiniz.

Şerbetli Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç harcı için:

Üzeri için:

Şerbeti için:

Şerbetli Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için; Un, şeker ve suyu karıştırın. Üzerine yaş maya ve tuzu ekleyerek ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  2. Hamur kıvama geldiğinde üzerini nemli bezle örtün ve 1 saat dinlenmeye bırakın.
  3. Bu esnada tencereye su ve şekeri alarak şerbetini hazırlayın. Şerbet kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kısık ateşte pişirip altını kapatın. Şerbeti soğumaya bırakın.
  4. Dinlenen hamuru parçalara ayırın. Merdaneyle oval bir şekilde açın ve boyunu uzatın. 
  5. Hamurun içine peyniri karışımını doldurun ve peynirler görünmeyecek şekilde hamurun iki tarafını ortaya doğru kapatın. 
  6. Pideyi yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
  7. Fırından çıkınca hamurun üzerine tereyağı sürün ve enlemesine dilimleyin. 
  8. Ardından soğuyan şerbeti pidenin üzerinde gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Pide Tarifleri MasterChef Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da pastırmalı mini pide
Kaşarlı Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide