Peynirli Ve Taze Otlu Pide
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Taze ot ve beyaz peynirle hazırlanan bu pide, çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden biridir. Küçük porsiyonlar halinde sunulan peynirli ve taze otlu pide, yumurta ile zenginleştirilir. Ekrem Çağatay’dan tadına doyamayacağınız incecik hamur üzeri peynirli ve taze otlu pide tarifine geçebiliriz.

Patatesli kır pidesi ve Bafra pidesi tarifine de göz atın.

Peynirli Ve Taze Otlu Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Pide hamuru için:

Peynirli Ve Taze Otlu Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.
  2. Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
  3. Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca yumurta sarısını pidenin üzerine kırın ve 1 dakika daha fırında beklettikten sonra sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Air Fryer'da pastırmalı mini pide
Kaşarlı Pide
Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)