Peynirli Pide
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Orta Doğu ve Türk mutfağına özgü bir yemek olan pidenin kökeni, 15. yüzyıla dayanır. Osmanlı'da en sevilen tariflerden biri olan bu besin, özellikle İç Anadolu ve Karadeniz'de tüketilir. Avrupa ülkelerinde genellikle içi boş bir şekilde sunulur ve 'pita' ismiyle anılır. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Peki, sofraları güzelleştiren çıtır çıtır peynirli pide nasıl yapılır? İç harcı, incecik hamuru ve kıtırlığı ile çok sevilen peynirli pide, günün kurtarıcısıdır. Hafif bir yemek olduğu için, her öğünde yenilebilir. Evde kendi pidelerinizi hazırlayın diye, nefis peynirli pide tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Peynirli Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Peynirli Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk olarak bir kaseye yarım bardak ılık su ve şekerin tamamını aktarıp mayayı içinde eritin.
  2. Geniş bir kaba unu alın. Üzerine tuz, maya ve kalan ılık suyu azar azar ekleyip 10-15 dakika iyice yoğurun.
  3. Hamuru top haline getirip üzerini bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
  4. Dinlendirilmiş hamuru 6 parçaya bölün. Oklavayla her bir parçayı 8-9 cm genişliğinde açın. Pidenin uzun kenarlarını hafif yukarıya doğru kaldırıp iki ucunu sıkıştırın.
  5. 15 dakika daha dinlendirin. Maydanozu ince ince kıyın. Bir kasede peynir, karabiber ve yumurtayla karıştırın.
  6. Tavada tereyağını eritin. Fırçayla pidelerin içini yağlayıp harcı eşit miktarda dağıtın. Üzerlerine kırmızı pul biber serpin.
  7. Pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  8. Peynirli pideyi, kolayca hazırlanan patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Peynirli Pidenin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Mayanın daha hızlı çözünmesi için ılık su ve şeker içinde eritmeyi ihmal etmeyin.
  2. Hamuru açmadan önce ve açtıktan sonra mutlaka dinlendirin. Bu sayede daha çok kabaracaktır.
  3. Kıvamı tutturabilmek için, dinlendirilmiş hamuru birkaç kez yoğurduktan sonra şekil verin.
  4. Pidenin içini ve kenarlarını yağlayarak daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz. 

1 Porsiyon Peynirli Pide Kaç Kaloridir?

  1. Standart malzemelerle hazırlanan peynirli pidenin bir porsiyonu, yaklaşık 195 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir.

    Çay sohbetlerinin yanında ikram edilen pide tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, protein bakımından zengin olan etli pide tarifine göz atabilir veya tadı damaklarda kalan ev yapımı kıymalı pide tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pide Tarifleri Peynirli Tarifler Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da pastırmalı mini pide
Kaşarlı Pide
Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)