Orta Doğu ve Türk mutfağına özgü bir yemek olan pidenin kökeni, 15. yüzyıla dayanır. Osmanlı'da en sevilen tariflerden biri olan bu besin, özellikle İç Anadolu ve Karadeniz'de tüketilir. Avrupa ülkelerinde genellikle içi boş bir şekilde sunulur ve 'pita' ismiyle anılır. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Peki, sofraları güzelleştiren çıtır çıtır peynirli pide nasıl yapılır? İç harcı, incecik hamuru ve kıtırlığı ile çok sevilen peynirli pide, günün kurtarıcısıdır. Hafif bir yemek olduğu için, her öğünde yenilebilir. Evde kendi pidelerinizi hazırlayın diye, nefis peynirli pide tarifini sizlerle paylaşıyoruz.
Malzemeler
İç harcı için
Peynirli Pidenin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Peynirli Pide Kaç Kaloridir?