SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Pide Tarifleri
Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide
Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide
Güncelleme tarihi:
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
4 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı yoğurt
1.5 su bardağı ılık su
Tuz
İç malzeme için
Yarım demet pazı
2 kırmızı biber
100 gr kaşar peyniri
Üzeri için
1 yumurtanın sarısı
Pazılı Ve Kırmızı Biberli Pide
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Ispanağı haşlayın. Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ispanağı ilave edip karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
Mantarlı karışımın tamamını ekleyip karıştırın. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. 2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılınmaya bırakın.
Hamur için bütün malzemeleri yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane ile hamuru çok inceltmeden açın.
26 cm çapındaki kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin.
Üzerine ıspanaklı karışımı dökün. En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biber serpiştirin.
Kenarlardaki hamuru, karışımın üzerine doğru bastırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Hamur İşi Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Kahvaltılık Tarifler
Pide Tarifleri
Benzer Tarifler
Air Fryer'da pastırmalı mini pide
Kaşarlı Pide
Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)