Patlıcan, kalp ve damar sağlığını koruyan bir sebzedir. Genellikle et ve sebze yemeklerinde kullanılır. Hazırsanız, patlıcanlı pide tarifine başlayalım.
Hamuru için
İç harcı için
Kenarları için
Hamur için gerekli malzemeyi derin bir kapta yoğurup yarım saat dinlendirin. Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup içini çatalla ezin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Biberi doğrayın. Domates ile biberi patlıcana ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Hamurdan parçalar koparıp unladığınız tezgahta oval şekilde açın. Ortasına patlıcanlı harçtan paylaştırıp kenarlarını kıvırın. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.