Sahrap Soysal'dan un, yoğurt ve beyaz peynir ile hazırlayabileceğiniz nefis bir pide tarifimiz var. Dilerseniz içinde kaşar peyniri ve sevdiğiniz peynir çeşitlerine yer verebilirsiniz.
Derin bir kaba; yoğurt, sıvı yağ ve suyu alarak karbonatı ekleyin ve çatalla çırpın. Azar azar unu ilave ederek kaşıkla karıştırmaya başlayın.
Kaşıkla karıştırmak zorlaşınca elinizle yoğurmaya başlayın. Elinize hafif yapışan bir hamur elde ettiğinizde üstünü kapatarak oda sıcaklığında en az 2 saat bekletin.
Peynir, yumurta ve maydanozu bir kapta çırpıp, ezerek karıştırın.
Dinlenen hamuru, ekstra unu serptiğiniz tezgahın üzerine alarak yoğurun ve rulo şeklinde uzatın. 4 eşit parçaya bölerek yuvarlak bezeler yapın.
Bezelerin üzerine un serpin ve bir merdane yardımıyla en az 20-25 cm çapında açın.
Üzerlerine peynirli harcı paylaştırın ve kenarlarını parmak uçlarınızla büzerek kalınlaştırdıktan sonra pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.
Fırını 230-250 derece altüst, turbo konuma getirerek 10 dakika önceden ısıtın ve tepsiyi fırına verin. Pidelerin kenarları kızarıncaya dek yaklaşık 20-22 dakika pişirin. Sıcak servis edin.