Asma yaprağı pidesi, alışılmış tariflerden oldukça farklıdır. Trakya mutfağının yöresel tatlarından biri olan loznik, mısır unu ve asma yaprağı ile kısa sürede hazırlanır. Asmalı pide, asma yapraklı göçmen pidesi gibi isimlerle bilinen loznik, glutensiz beslenmek isteyenler için de ideal bir seçim olacaktır. Loznik yapımında beyaz un yerine mısır unu kullanıldığı için, kilo kontrolüne dikkat edenler için alternatif lezzetlerden biridir. Oldukça köklü bir geçmişi olan loznik, Pomak köylerinde ekşi ayranla birlikte sunulur. Malzemeler hazırsa, loznik nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.
Trakya mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan boşnak böreği ve kaşarlı köfte tarifine de göz atın.
Loznik Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?