15. yüzyıldan günümüze kadar gelen pide, Türk ve Orta Doğu mutfaklarında hazırlanan bir yemektir. Ülkemizde en çok Karadeniz ve İç Anadolu'da tüketilir. Protein bakımından zengin olan bu besin, Osmanlı'da en sevilen tarifler arasında yer alır. Avrupa ülkelerinde ise 'pita' ismiyle içi boş bir şekilde sunulur. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Pide çeşitleri arasında en çok sevilen kıymalı pide tarifini sizler için hazırladık. Hazır hamur yerine, ev yapımı pide hamurunu kullanarak daha lezzetli bir yemek sunabilirsiniz. Sabah saatlerinde çayla birlikte ikram edilen kıymayı pideyi, akşam öğünlerinde ayran ve salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Tarifte ihtiyaç duyacağınız kıymalı pide harcını da notlarınız arasına ekleyin. Malzemeleriniz hazırsa, evde kıymalı pide nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir görelim.
1 Porsiyon Kıymalı Pide Kaç Kaloridir?
Farklı tekniklerle hazırlanan pide tariflerini deneyerek sofralarınızı renklendirebilirsiniz. Konya'nın meşhur lezzetlerinden biri olan etli pide tarifine de göz atın.
30 dakikadan daha kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz pratik iftar yemeklerine göz atmayı unutmayın.
Malzemeler
Hamuru için