Kavurmalı Ve Hellimli Pide
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kıbrıs kökenli bir peynir olan hellim, genellikle ızgarada veya tavada kızartıldıktan sonra tüketilir. Özellikle pide ve sandviç tariflerinde kullanılan bu peynir, mineral bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, Ekrem Çağatay’dan pide severler için eşsiz bir lezzet…

Kayseri cıvıklı pide ve Çarşamba pidesi tarifine de göz atın.

Kavurmalı Ve Hellimli Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Servis için

Pide hamuru

Kavurmalı Ve Hellimli Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.
  2. Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
  3. Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın.
  4. Frenk maydanozu ve kuzu kulağı eşliğinde sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri Pide Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da pastırmalı mini pide
Kaşarlı Pide
Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)