Kaşarlı Pide
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tadı damağınızda kalacak enfes bir lezzet deneyimi için hazır mısınız? Kaşar peyniriyle zenginleştirilmiş, yumuşacık hamurun kusursuz uyumuyla buluştuğu kaşarlı pide, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday! Siz de damak zevkinize uygun nefis bir atıştırmalık arıyorsanız, kaşarlı pide tam size göre. Şimdi sıcacık ve bol kaşarlı pidemizi denemek için buyurun mutfağa.

Pide hamuru tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kaşarlı pide kaç kalori?

Bir porsiyon kaşarlı pide 540 kaloridir.

Kaşarlı Pide Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için:

Kaşarlı Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. öncelikle Ilık süt ve ılık suyu bir kabın içine alın.
  2. Kuru mayayı ve şekeri ekleyin, bir kaşık yardımıyla karıştırın ve 10 dakika boyunca mayanın aktive olması için bekleyin.
  3. Derin bir yoğurma kabına unu eleyin ve üzerine tuzu serpin.
  4. Unun ortasına bir çukur oluşturun.
  5. Oluşturduğunuz çukura hazırladığınız mayalı karışımı ve zeytinyağını ekleyin, sonra iyice karıştırın.
  6. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra hamuru mayalanması için 30 dakika boyunca dinlendirin.
  7. Kaşarı rendeleyin.
  8. Mayaladığınız hamurdan eşit bezeler ayırın ve yuvarlayarak şekil verin.
  9. Tezgaha un serpin ve hamuru ileri geri hareket ettirerek uzun bir şekil elde edin.
  10. Açtığınız hamurun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Hamurun kenarlarını içe doğru katlayarak kapatın.
  11. Hamurun kenarlarına yağ sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika arası pişirin.
  12. Fırından çıkardığınız kaşarlı pidelerin üzerine sıcakken birer yemek kaşığı tereyağı ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kaşarlı pidenin yanına turşu, marul, domates ve limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.
  • Sıcak bir çorba veya salata ile servis yaparak doyurucu bir öğün sunabilirsiniz.
  • Pidenin yanına ezme, cacık veya yoğurtlu bir sos sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Hamuru yoğururken, elastik ve pürüzsüz bir hamur elde etmek için uzun süre yoğurun. Bu, hamurun daha iyi kabarmasını ve pişirme sırasında daha iyi şekil almasını sağlayacaktır.
  • Hamuru hazırlarken, özellikle mayalı hamur için mayanın aktive olması için yeterince zaman ayırın. Mayalanma süresi hamurun kabarmasını sağlar ve daha hafif bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır.

Tarif Kategorileri

Pide Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Peynirli Tarifler Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da pastırmalı mini pide
Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)
Mayasız hamurla peynirli pide