Ispanaklı Ve Pazılı Pide
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerinde, bayram sofralarında, iftarda veya davet yemeklerinde sunabileceğiniz nefis bir pide tarifimiz var. İç harcı ıspanak, pazı ve mantar ile doldurulan bu pideleri, soğuk ayran eşliğinde sunabilirsiniz. Hazırsanız, Ekrem Çağatay’dan kolay hazırlayacağınız ıspanaklı ve pazılı pide tarifine geçebiliriz.

Tahinli pide ve kıymalı pide tarifine de göz atın.

Ispanaklı Ve Pazılı Pide Tarifi İçin

Malzemeler

Pide hamuru için:

Ispanaklı Ve Pazılı Pide

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir kaba alın ve suyu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar 5-6 dakika yoğurun ve 15 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Daha sonra bir merdane yardımıyla incecik açın. Pide hamurumuz hazır.
  2. Hazırladığınız pide hamurunun üzerine bir kapta harmanladığınız malzemeyi yayın ve kenarlarını kıvırarak kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 15-20 dakika sureyle pişirin.
  3. Fırından almadan 3 dakika önce pidenin kenarlarına tereyağı sürün. Kenarları kızarınca fırından alın ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Kahvaltılık Tarifler Pide Tarifleri

Benzer Tarifler

Air Fryer'da pastırmalı mini pide
Kaşarlı Pide
Şerbetli Pide
Cicirya Pidesi
Nazilli Pidesi
Haçapuri (Gürcü Pidesi)